Basisschool De Akkerbloem in Creil wint ANWB Verkeersplein

Basisschool De Akkerbloem in Creil is de trotse winnaar van de actie ‘Een ANWB Verkeersplein voor een schoolplein’ in de provincie Flevoland. Vrijdag werd het ANWB Verkeersplein feestelijk geopend in het bijzijn van alle leerlingen, Peter Siewers (ANWB-directeur Hulpverlening), Rita de Groot (directeur basisschool) en Linda Verduin (wethouder gemeente Noordoostpolder).

Het ANWB Verkeersplein is speciaal ontwikkeld om basisschoolleerlingen samen met hun leerkracht in een veilige omgeving te laten oefenen met lastige verkeerssituaties. ‘Bij onze school hechten we veel waarde aan verkeersveiligheid, vooral omdat de meeste leerlingen dagelijks op de fiets naar school komen. Voor kinderen die verder weg wonen, is de route vaak uitdagender door landbouwverkeer, waardoor zij vaker met de auto worden gebracht. Na de basisschool fietsen veel kinderen naar middelbare scholen in de stad, waar ze te maken krijgen met druk verkeer en complexe kruispunten. Een ANWB Verkeersplein biedt een veilige omgeving waar leerlingen kunnen oefenen met verschillende verkeerssituaties. Zo bereiden we hen optimaal voor op de verkeerssituaties buiten ons dorp’, benadrukt directeur Rita de Groot van De Akkerbloem.

De actie ‘Een ANWB Verkeersplein voor een schoolplein’ is een initiatief van het ANWB Fonds. Bijna 350 scholen door heel Nederland hebben zich opgegeven voor de actie en bijna 90.000 mensen hebben een stem uitgebracht voor hun favoriete school. In iedere provincie wordt één schoolplein omgetoverd tot een ANWB Verkeersplein.

Kijk voor meer informatie op: www.anwb.nl/wineenverkeersplein

 

Bron: De Noordoostpolder
Foto: Arnaud Roelofsz Fotografie