Tulpenfestival

Creil is het centrum van het tulpenfestival.
De tulpenvelden zijn een lust voor het oog! 

Dit jaar van 21 april t/m 7 mei.

Met ruim 2.000 hectare bollenvelden is Noordoostpolder één van de grootste bloembollengebieden van Nederland. De vele kleurrijke tulpenvelden in het voorjaar zijn een lust voor het oog en spectaculair om te bezoeken.

Het hoogtepunt van het tulpenseizoen in Noordoostpolder is het Profytodsd Tulpenfestival dat plaatsvindt van half april tot begin mei. Tijdens het Tulpenfestival kun je diverse wandel-, fiets- en autoroutes volgen die je langs de tulpenvelden leiden. Ook zijn er heel veel leuke activiteiten te doen en kun je diverse bedrijven bezoeken die aan de tulpenroute liggen.

Tulpenbelevingsveld

De thuisbasis van het tulpenfestival is het Tulpenbelevingsveld aan het Creilerpad 14. Hier zijn diverse leuke activiteiten te doen. Voorbeelden van activiteiten die je kunt doen zijn helikoptervluchten, ballonvaarten en workshops. Daarnaast is er een heerlijk pop-up terras met (in de weekenden) live muziek, een tulpenshowtuin met 500 verschillende soorten tulpen, tulpen selfie veldjes en kinderattracties.

Per auto, fiets of te voet 

Of je nou graag met de auto op pad gaat, lekker wil fietsen of liever wandelt. Er zijn meerdere routes uitgezet om onze bloeiende tulpen te bewonderen. De autoroute komt ook langs het tulpeninformatiecentrum en het Tulpenbelevingsveld. En wil je even pauzeren? In Creil kan dat bij het pop-up restaurant bij het Tulpenbelevingsveld, in de mooie tuin bij het tulpeninformatiecentrum of op het gezellige terras van café-restaurant ’t Poortershuys in het centrum van Creil.

Houd voor de meest actuele stand van zaken over het bloeien van de tulpen, de tulpenroutes en de verschillende activiteiten de website van het tulpenfestival in de gaten!