Boek uitgebracht ter ere van 65 jaar Creil

2019-11-20

65 jaar Creil. Wat is er allemaal gebeurd? Bert en Stefanie Rosink uit het dorp weten het wel. En ze schrijven het ook op. Het boek ’65 jaar Creil’ komt eind november uit.

Stefanie Rosink werkte mee aan het Boerderijenboek Creil en had een verzamelpunt van oud en nieuw beeldmateriaal. Er kwam zo veel materiaal boven dat het zonde was er niets mee te doen. Stefanie: “Er wordt gezegd dat er vroeger niet gefotografeerd werd, maar dat blijkt niet waar te zijn.” Zelfs een polderpionier, Hendrik Grotentraast, heeft in zijn pioniersperiode al die tijd gefotografeerd. “Van zijn dochter kregen we zijn archief. Dat mochten we scannen.”

Het is geen boek met een duidelijke structuur. “We hebben de boel door elkaar gehusseld”, zegt Rosink. “Elke bladzijde is weer een verrassing.” Het boek verschijnt in beperkte oplage en is vanaf eind deze maand te koop bij de familie Rosink zelf of bij de boekhandel in Emmeloord. Mocht er onverwachts toch nog een behoorlijke vraag naar komen, overwegen de makers van het boek een aantal extra te drukken.

Het boek bestellen kan via: creil65jaar@outlook.com of telefoon 0527-274543.