Coronaproof langs de tulpenvelden

2021-03-31

De organisatie van het Profytodsd Tulpenfestival heeft dit jaar een ‘coronaproof’ autoroute uitgezet van ongeveer 88 kilometer. Een prachtige autoroute langs de vele tulpenvelden die de Noordoostpolder rijk is. De Van Staveren autoroute is zoals gebruikelijk bewegwijzerd en te rijden van 16 april t/m 9 mei 2021.

Nieuw dit jaar
Normaal gesproken zijn er langs de route allerlei ‘tulpen activiteiten’ georganiseerd. Die kunnen dit jaar helaas geen doorgang vinden in verband met de coronamaatregelen. Als alternatief zijn er door de organisatie nieuwe initiatieven gestart. Aanvullend op de autoroute kan je dit jaar de Tulpenfestival-app downloaden. Via de app kom je langs de route middels foto’s, geluidsfragmenten en korte video’s meer te weten over het gebied en de tulpenteelt. De app komt binnenkort beschikbaar in de appstore. Speciaal voor kinderen is er dit jaar Bollie de Berenroute. Vanaf de achterbank kunnen kinderen samen met Bollie de beer op onderzoek uit en komen zij aan de hand van filmpjes en opdrachten meer te weten over tulpen. Een ontzettend leuke beleving voor kinderen van 4 t/m 12 jaar!

Tulpenfestival locaties
Tickets voor Bollie de Berenroute zijn binnenkort te koop in de webshop van het Tulpenfestival (www.tulpenfestival.nl). Met het ticket kan bij één van de Tulpenfestival locaties een verrassingstasje worden opgehaald met opdrachtenboekje, cadeautjes en wat lekkers. De Tulpenfestival locaties zijn: Renne Streekproducten in Nagele, het Tulpenbelevingsveld in Creil en Vakantiepark Eigen Wijze in Bant. Op deze locaties is er tevens een toiletgelegenheid aanwezig en de mogelijkheid een lunch en/of koffie to-go af te halen. Deze locaties zijn ook aangegeven op de tulpenroutekaart op de website.

Blijf in de auto
De organisatie hoopt dat iedereen op een veilige manier kan genieten van de tulpenpracht in de Noordoostpolder. Onderweg worden bezoekers op verschillende manieren geattendeerd op de coronamaatregelen. Toch roept de organisatie de bezoekers op tot het nemen van eigen verantwoordelijkheid. Bekijk de tulpen zoveel mogelijk vanuit de auto en vermijd drukke plekken. Voor de actuele informatie over het Profytodsd Tulpenfestival, de ticketverkoop en richtlijnen omtrent COVID-19 kijk je op de website: www.tulpenfestival.nl.

De autoroutekaart in PDF is hier te vinden.

Bron: Tulpenfestival