Creil-Bant 1 winnaar tiendorpentoernooi

2021-08-30

Zaterdag 28 augustus reisden de spelers en staf van Creil-Bant 1 in alle vroegte af naar Tollebeek om daar deel te nemen aan het jaarlijkse Tiendorpentoernooi. Vooraf was de staf niet helemaal gelukkig met het toernooi vanwege de 5 x 25 minuten (en later bleek 6 x 25 minuten) in de voorbereiding op het komende seizoen, maar door het behalen van de titel werd dit enigszins verzacht.

We startten het toernooi met een wedstrijd tegen RKO. Deze pot verliep rommelig, bovendien wisten de zwart-geel-withemden de vele kansen niet om te zetten in doelpunten. Uiteindelijk werd de wedstrijd met 1-0 gewonnen door een assist van Martijn die door Jarno werd verzilverd.

De tweede wedstrijd werd op het gras van de Tollerbekers gespeeld tegen Urk 3. Dit was een fysiek duel waarin de mannen uit het vissersdorp vaak het randje van het toelaatbare opzochten. Joost veroverde de bal en gaf een splijtende pass op Jarno die 1-op-1 kwam te staan met de keeper. De Urker sluitpost trok Jarno onderuit waardoor de scheidsrechter ons een penalty gaf. Hier waren de Urkers het niet mee eens en lieten dit duidelijk blijken middels een verbale aanval op de leidsman. Gelukkig trad de scheidsrechter van dienst op en stuurde één van de Urker spelers met rood naar de kant. Jarno nam zelf de penalty en schoot de koelbloedig in het netje. Kort daarna volgende een mooie aanval. Joost krulde de bal met buitenkant rechts op Rob die de linksback van Urk te snel af was en de bal voorschoot op Jarno die zijn derde treffer van de dag maakte. Eindstand 2-0.

De derde wedstrijd moesten we het opnemen tegen Tonego. In deze wedstrijd kwamen we twee keer op achterstand. Bij de eerste tegengoal stond onze verdediging niet goed en daar wist Tonego goed van te profiteren. Gelukkig konden ze daar niet lang van genieten want kort na de aftrap wist Luuk de bal van de keeper te ontfutselen en trok daarmee de score weer op gelijke hoogte. Niet veel later kwamen we weer op een achterstand. Ook bij de tweede tegengoal stond onze achterhoede niet goed opgesteld en wederom wist Tonego daar van te profiteren. Ook nu konden de buren uit Luttegeest maar kort van deze voorsprong genieten. Luuk ontving de bal en schoot deze van buiten de zestien op de goal – zijn poging rolde richting de verre hoek en liet de keeper kansloos. Eindstand 2-2. Tijdens deze wedstrijd moest Hans het veld verlaten door een blessure die hij eerder in de wedstrijd tegen Urk had opgelopen. Ook Jarno, die vlak voor het einde van de wedstrijd werd ingebracht om nog iets te forceren, moest helaas al snel het veld verlaten omdat hij door zijn enkel ging.

In de vierde poulewedstrijd moesten we aantreden tegen Nagele. Deze wedstrijd speelden we weer op gras. Ook deze wedstrijd die wat rommelig verliep hebben we winnend af kunnen sluiten. Eindstand 1-0. Het doelpunt werd gemaakt door Robin die de bal met zijn linkervoet binnen wist te werken.

De vijfde en tevens laatste groepswedstrijd moesten we aantreden tegen SC Emmeloord. In deze wedstrijd kwamen we op een 1-0 voorsprong. Het doelpunt kwam op rekening van Rob. Ditmaal konden de zwart-geel-withemden zelf niet erg lang genieten van deze voorsprong. Kort na de 1-0 werd de gelijkmaker gemaakt door SC Emmeloord. Nadat de Emmeloorders op gelijke hoogte waren gekomen kregen we nog een scala aan kansen om de wedstrijd winnend af te sluiten. Het had makkelijk 4-1 kunnen worden, maar de opgelegde kansen werden niet omgezet in goals. Helaas eindigde de wedstrijd dan ook in een eindstand van 1-1.

In de finale moesten we het opnemen tegen de andere poulewinnaar: SVM. Dit team had een wedstrijd minder in de benen omdat hun poule uit vijf teams bestond en dat van ons uit zes. Het werd een spannend potje met kansen over en weer. Halverwege de wedstrijd wist Robin door goed druk te zetten op de linksback te bal te veroveren. In een split second schoof Robin de vrijstaande Luuk de bal in de voeten. Hier wist Luuk wel raad mee en zodoende opende hij de score. In het laatste deel van de wedstrijd werd SVM nog een aantal keer gevaarlijk vanuit een aantal hoekschoppen die perfect werden voorgeschoten, maar gelukkig resulteerden deze niet tot goals. Nick maakte het nog even spannend door middels een onverwachte poging een bal terug te koppen op Ruud. Deze kopbal eindigde bij een speler van SVM die de bal zo in kon schieten. Gelukkig voor ons raakte hij de bal verkeerd en vloog deze over de goal waardoor we ook de finale winnend konden afsluiten en daarmee de beker en wisselbeker mee naar huis mochten nemen.
Speciale dank aan Maikel, Hans en Rob die deze dag met ons mee zijn geweest zodat we met een ruime selectie aan de dag deel konden nemen. Prima gedaan en leuk dat jullie erbij wilden zijn! We hopen dat Jarno en Hans weer snel hersteld zullen zijn van hun blessures.