Creil-Bant JO19-1 naar halve finales KNVB-beker

De voetballers van Creil-Bant JO19-1 hebben zich dinsdagavond na een zinderende wedstrijd tegen Olympia’28 JO19-1 uit Hasselt weten te plaatsen voor de halve finales van het bekertoernooi van de regio Noord-Nederland.

Nadat scheidsrechter Paulusma voor het laatste fluitsignaal had geblazen stond er een 2-2 stand op het scorebord (beide Creil-Banter doelpunten werden gemaakt door Lucas van der Stoop), en dus moesten penalty’s de beslissing brengen. De polderploeg wist alle vijf de strafschoppen te benutten, terwijl doelman Marc van den Berg één van de inzetten van de formatie uit Overijssel wist te stoppen.

Toen uitblinker Gonçalo Gomes Canento de vijfde strafschop namens Creil-Bant binnenschoot was het groot feest op en langs het veld.

Naast de JO19-1 van VV Creil-Bant plaatste eerder ook al de JO14-1 zich voor de halve finales van de beker. Een succesvol seizoen dus voor de jeugdafdeling van de fusieclub.

De kwartfinale van dinsdagavond werd gespeeld in Creil, de thuisploeg wist zich gesteund door het publiek dat in grote aantallen op de wedstrijd was afgekomen.

Bron: De Noordoostpolder
Foto: Hille Kemp