De Schalmei wint tweede editie TriVia Schoolvolleybaltoernooi. De wisselbekers blijven in Bant

De Schalmei heeft woensdag de tweede editie van het TriVia Schoolvolleybaltoernooi gewonnen. Vorig jaar won de school het toernooi ook op beide niveaus. De wisselbekers blijven dus in Bant.

Net als vorig jaar werd het toernooi georganiseerd voor de leerlingen in de bovenbouw van de basisscholen uit Bant, Creil, Espel en Rutten. Aan de eerste editie van het toernooi deden al 17 teams mee, in deze editie waren het maar liefst 26 teams, totaal 138 fanatieke volleyballers.

Twee niveaus

Er werd in twee verschillende niveaus gevolleybald. De groepen 5/6 speelden volgens de spelregels van CMV-niveau 2. De groepen 7/8 speelden volgens de spelregels van CMV-niveau 4.

Na de sportieve poulewedstrijden was het tijd voor de halve finales. De velden kleurden Schalmei-groen tijdens deze wedstrijden. Van de 8 teams die de halve finales mochten spelen, kwamen er 5 teams uit voor de school uit Bant.

Nek-aan-nek race

In de finale was er plek voor totaal vier teams. In de poule van CMV-niveau 2 speelden De Frikandelbroodjes (De Schalmei Bant) tegen The Boys (Paulusschool Rutten). Met 16-14 winst wonnen de Frikandelbroodjes. In de poule van het CMV-niveau 4 speelden Bananen milkshake (De Schalmei Bant) tegen P.O.T.V. (De Schalmei Bant). Na een superspannende finale, die écht een nek-aan-nekrace was, wist het team Bananen milkshake (na 8 minuten spelen) als eerste op een voorsprong te komen (20-18), waardoor zij met de felbegeerde CMV-niveau 4 wisselbeker terug naar school gingen.

Bron: De Noordoostpolder