Initiatief ‘Creil Straalt’ wil meer activiteiten in het dorp

‘Creil Straalt’, met dat initiatief willen de bedenkers ervoor zorgen dat er meer activiteiten worden georganiseerd in het dorp. Zo kunnen dorpsgenoten meer met elkaar in contact komen.

“Het is bedoeld voor jong en oud”, zegt Elly Timmermans van de gelijknamige stichting. “Iedereen in Creil kan eraan meedoen. Het is voor alle dorpsgenoten.’

Ook de sluiting van de kerken in de gemeente was een reden voor de bedenkers om de stichting op te richten. “Wij wilden toch wat blijven betekenen voor het dorp”, zegt Hans Corten die ook betrokken is bij de stichting. “Daar hadden we allerlei ideeën over. En dat is dus nu Creil Straalt.” De stichting werkt samen met onder meer Dorpsbelangen Creil en de gemeente Noordoostpolder.

Kerstengel
De stichting heeft tot nu toe al één activiteit georganiseerd. “Dat noemden we de kerstengel”, vertelt Corten. Iedereen die een beetje aandacht nodig had kreeg in de vier weken voor kerst een kaartje door de bus. “Ook voor mensen waar je waardering voor had”, zegt Corten. “Of omdat ze iets bijzonders hadden gedaan voor het dorp. Om dat uiting te geven. Daar deed zo al honderd man aan mee. Dat was een hartstikke mooi begin.”

Ook wil de stichting ervoor zorgen dat activiteiten die al georganiseerd worden, blijven bestaan. Zoals de tentfeesten en de herdenking op 4 mei. “We zijn bang dat het verdwijnt”, zegt Timmermans. “Aan de andere kant willen we het ook een beetje nieuw leven in blazen.”

De stichting komt om de twee maanden bij elkaar om over nieuwe ideeën te brainstormen. “We hebben nu een clubje van tien á elf personen”, aldus Timmermans. De stichting is nog op zoek naar nieuwe vrijwilligers.