Inwoners kunnen een laadpaal aanvragen

2020-06-03

Heeft u een elektrische auto maar geen oplaadmogelijkheid bij uw eigen woning? Dan kunt u een verzoek indienen voor een openbare laadpaal. Gemeente Noordoostpolder neemt de kosten op zich. Want de gemeente vindt het belangrijk dat elektrische rijders binnen 250 meter loopafstand van hun huis een openbaar laadpunt kunnen vinden. In Emmeloord en de dorpen zijn nu 5 laadpalen in bedrijf en 12 in voorbereiding.

Aanvragen laadpaal kan via website gemeente
Inwoners die een laadpunt voor hun elektrische auto willen kunnen dit aanvragen via //www.noordoostpolder.nl/laadpalen. Als er een aanvraag binnenkomt dan gaat de gemeente op zoek naar een geschikte locatie. Daarbij houden we rekening met de parkeerdruk, loopafstanden en de ligging van het stroomnet. Plaatsing van de laadpaal duurt 4 tot 6 maanden. De voorbereiding, de wettelijke bezwaartermijn en de aanleg kosten tijd. Uitvoering en onderhoud gebeurt door MRA-Elektrisch. Dit is een samenwerkingsverband van overheden in Flevoland, Noord-Holland en Utrecht.

Laadpunt op eigen terrein zelf regelen
Wilt u een laadpunt op een oprit of parkeerplaats op eigen terrein bij uw woning of bedrijf? Dan hoeft u dit niet te melden of aan te vragen bij de gemeente. U kunt een laadpaal laten plaatsen op uw eigen terrein of op het terrein van de Vereniging van Eigenaren (VvE). Dit kunt u zelf regelen.

Bron: Gemeente Noordoostpolder