Jacco van der Wal wint bij debuut op Zandvoort

2021-04-16

Zandvoort – Creilenaar Jacco van der Wal heeft bij zijn debuut op het asfalt van Zandvoort meteen de winst gepakt in het eerste weekend van de Ford Fiësta Sprint Cup. Zijn jump van de klei naar het asfalt is daarmee spectaculair.

De jonge coureur (21) reed voor het eerst een officiële race op het asfalt nadat hij de switch maakte vanuit autocross. Het weekend begon vrijdag al goed, met de snelste tijd in de eerste vrije training. Op zaterdag werd er weer getraind en een kwalificatie afgelegd, op een natte baan. ‘Het asfalt was nat, maar daar had ik zelf weinig moeite mee. Door twee rode vlagsituaties kon ik geen goede rondetijd neerzetten en kwalificeerden we ons voor een P3 op zondag.’

Van der Wal startte zondag in zijn Ford Fiësta vanaf startpositie 3 maar reed de eerste race erg strak en bracht zijn auto als eerste over de finish. ‘Erg trots!’, reageerde de jonge coureur. Bij de tweede race was de concurrentie iets sterker en sloot Van der Wal af met een tweede plek.

De Ford Fiësta Sprint Cup is een opstapklasse voor jong talent. Er wordt geracet in twee divisies; van 15 tot 24 jaar en de overige deelnemers. Alle auto’s zijn gelijk aan elkaar, zelfs de gewichtsverdeling is identiek bij elk voertuig. Dat maakt het racen extra spannend. De volgende race wordt verreden op het F1-circuit van Spa-Francorchamps in het weekend van 4 juni.