Jacco van der Wal wint Supercar Madness op Circuit Zolder

2021-07-22

Zolder – Creilenaar Jacco van der Wal (21) heeft zaterdag zijn tweede race in de Ford Fiësta Sprint Cup op het circuit van Zolder gewonnen. Zondag hield een kapotte versnelling hem van het podium.

De vrije training op vrijdag verliep niet helemaal naar wens. ‘Ik heb nog nooit op het Circuit van Zolder gereden, dus het was even wennen’, vertelt Jacco. Zaterdag pakte hij plek 2 bij de kwalificatie wat maakt dat hij op positie 4 mocht starten bij de eerste race die zaterdagmiddag plaatsvond.

‘Ik had een goede start, zat meteen bij de kopgroep. Ik zag in ronde 3 dat mijn concurrent achter me zat, dit maakte het een spannende strijd die tot de laatste bocht duurde, maar ik bleef hem voor.’

Race 2 op zondag verliep helaas wat minder als gehoopt voor de jonge coureur. ‘Ik merkte meteen bij de start dat mijn versnellingsbak niet goed was, ik heb de race uit moeten rijden in de 4 waardoor ik het podium ben misgelopen.’ Jacco strijdt voor het kampioenschap, dat wordt vervolgd op 6-8 augustus bij Jack’s Racing Day in Assen.

Foto: De Noordoostpolder @eigen foto