Koningsdag 2020 = Woningsdag

2020-04-25

Helaas wordt Koningsdag 2020 een hele andere dag dan we in eerste instantie voor ogen hadden. Maar er zijn toch een aantal landelijke acties bedacht, waaraan ook wij aandacht willen besteden.

Start van de dag
Maandag 27 april begint om 9.45 uur met het luiden van de klokken door het hele land. Daarna is het de bedoeling dat mensen, gewoon vanuit hun huis, het volkslied zingen. En er wordt nog meer muziek gemaakt! Zo regelt Ali B dat Nederlandse artiesten komen optreden bij bejaardentehuizen.
Om 10.10 uur begint op televisie een speciaal NOS-programma met een terugblik op voorgaande Koningsdagen.

Kleedjesmarkt
Woningsdag lijkt een beetje op Koningsdag, maar is net anders. Want ook op Woningsdag kan iedereen oude spullen verkopen. Maar dan via speciale online kleedjesmarkten, in plaats van op straat. Je kunt gebruik maken van b.v. VrijMarktplaats.nl om daar een kleedje neer te leggen. Op Facebook zijn ook diverse particuliere initiatieven te vinden.

Spelletjes
In plaats van met zijn allen spelletjes te doen op straat , hebben we nu wat ideeën om thuis met het gezin te kunnen doen. Via deze link vindt u een filmpje met ideeën.

Toosten
Om 16.00 uur heft iedereen (thuis) het glas op de koning, die 53 jaar wordt. Hij zou zijn verjaardag eigenlijk in Maastricht vieren, maar blijft nu noodgedwongen thuis.

Tot volgend jaar!

Comité Koningsdag