Krijgt Creil een feestweek mét kermis in corona-tijd?

2020-07-15

Krijgt Creil deze zomer dan toch nog een feestweek met kermis én een drive-in bioscoop? De feestcommissie in het dorp is hoopvol. ,,We willen iets leuks doen voor de inwoners’’.

Als een van de weinige dorpen in de Noordoostpolder heeft Creil nog een jaarlijkse feestweek met kermis. Dit jaar leek corona roet in het eten te gooien, maar sinds 1 juli zijn kermissen weer toegestaan. De feestcommissie in Creil zet alles op alles om het feest te laten doorgaan en heeft een succesje geboekt. ,,De gemeente is akkoord met het plan, al is er voor de uitwerking nog een evenementenvergunning nodig’’, zegt voorzitter Carla van Kranenburg.

Slag om de arm
Daar staat een termijn van zes weken voor. Dus als de feestweek doorgaat dan zal dat waarschijnlijk in augustus of september zijn, zegt ze. ,,Ook moeten we met de exploitanten in gesprek over hoe we de verantwoordelijkheid verdelen. Wij kunnen niet de hele dag bij de attracties staan om ervoor te zorgen dat mensen 1,5 meter afstand houden. We moeten een slag om de arm houden, ja’’.

Ook is de gemeente akkoord met de drive-in bioscoop die de feestcommissie wil opzetten, zegt Van Kranenburg. Al is hier ook een vergunning voor nodig. Bedoeling is dat er 150 auto’s voor een groot scherm kunnen parkeren. ,,Voor ons is het de eerste keer. Buurdorpen hebben het eerder gedaan. In mei zijn bij de gemeente Noordoostpolder twee aanvragen gedaan voor een drive-in bioscoop, maar die zijn afgewezen. De versoepeling van de coronaregels is gunstig voor ons. We willen graag iets leuks doen voor de inwoners.’’

feestcommissie