Na tien jaar weer zomercarnaval in Creil

Uit de feesttent in Creil klonk zaterdagavond carnavalsmuziek, en dat middenin de zomer. Na tien jaar stond het evenement weer op de agenda van carnavalsvereniging de Schuimmarcheerders.

De carnavalsvereniging organiseerde de zomereditie omdat het feest in februari al een groot succes was. “We hebben natuurlijk een legendarisch carnavalsweekend gehad met een historische opkomst”, zegt Tiem Tiems van de Schuimmarcheerders. “Het is hier nog nooit zo vol geweest in het café. “Wij vonden dat we de lijn even door moesten trekken en iedereen nog eens een mooie plek konden geven.”

Thomas Veendrick van de carnavalsvereniging is het hiermee eens. “Het kan nooit op”, aldus Veendrick .”Het is gewoon een uniek evenement om te organiseren.”

“We gaan los”
Voor de dorpelingen is één keer carnaval per jaar in ieder geval niet genoeg, en dus pakten ze deze zomeravond met beide handen aan om er een groot feest van te maken. “Het is gewoon even wat anders dan dat je in de vrieskou hierheen gaat”, zegt een bezoekster. “Creil is echt geweldig”, zegt een andere feestganger. “Deze avond gaan we los.”

Vol programma
De avond had een vol programma. “Wij hebben een hele groep die ons ieder jaar support”, zegt Tiems. “Daarvoor hebben wij vanavond een barbecue georganiseerd. Wij hebben straks ook twee opkomsten. Daarbij hebben wij onze eigen hofzangers, die studeren altijd een leuk liedje in. We hebben onze dansmariekes en we gaan met zijn allen natuurlijk een lekker biertje drinken.”