Onderhoud Friese Sluis Lemmer

2019-10-10

In de nacht van 14 op 15 oktober 2019 werken we aan de weg bij de Friese Sluis bij Lemmer. We gaan daar verkeersdrempels aanleggen. De brug is daarom afgesloten voor het wegverkeer.

Wat we gaan doen

Waar
Verkeersdrempels aanleggen aan beide zijden van de brug over de Friese Sluis bij Lemmer.

Wanneer
In de nacht van maandag 14 op dinsdag 15 oktober 2019.

Hinder
Tijdens de werkzaamheden, van maandag 14 oktober 22.00 uur tot dinsdag 15 oktober 6.00 uur is de brug afgesloten voor het verkeer. De omleidingsroute via de A6 is met omleidingsborden aangegeven. Fietsers, brommers en voetgangers kunnen wel van de brug gebruik maken van de brug.

Reisinformatie
De omleidingsroute voor automobilisten is aangegeven op het kaartje.

Werkzaamheden
De verkeersdrempels moeten ervoor zorgen dat auto’s en vrachtauto’s langzaam over de brug rijden. Dit is om twee redenen belangrijk:

Allereerst voor de veiligheid van de weggebruikers. De brug is nl. vrij smal, waardoor het belangrijk is dat fietsers, auto’s en vrachtauto’s rekening houden met elkaar en elkaar ook ruimte geven. Dat kan alleen als er langzaam gereden wordt.

In de tweede plaats om de conditie van de brug niet te hard achteruit te laten gaan. Wanneer auto’s, landbouwvoertuigen en vrachtauto’s met een hoge snelheid over de brug rijden, slijt de brug sneller. Omdat de brug al oud is wordt het beweegbare deel van de brug in het najaar van 2020 vervangen. Het is belangrijk dat de conditie van de brug tot die tijd voldoende veilig blijft.

Er geldt op dit moment al een maximum snelheid van 30 km/uur, maar het verkeer houdt zich hier onvoldoende aan. Daarom zullen er ook vaker snelheidscontroles uitgevoerd worden. Voor zwaar verkeer geldt op dit moment voor de brug ook een aslastbeperking van maximaal 10 ton. Ook deze beperking zal regelmatig gecontroleerd worden de komende tijd.

Bron: Provincie Flevoland