Plan voor ‘dorpsplein’ Creil krijgt steeds meer vorm

Het plein van basisscholen Fondali en De Regenboog in Creil moet een groen dorpsplein voor alle inwoners van Creil worden, vol planten en nieuwe speeltoestellen. Dat willen de twee scholen en Dorpsbelang Creil. Zij hebben een plan gemaakt dat steeds meer vorm krijgt. Zo lopen momenteel meerdere subsidieaanvragen.

Op het plein aan de Graaf Florislaan moet een hangplek voor jongeren en een zitplek voor ouderen komen. Het voetbalveld krijgt een opknapbeurt, er komt een survivalbaan en in de naastgelegen groenstrook verschijnt een klimparcours voor alle leeftijden. Ook sportverenigingen moeten gebruik kunnen gaan maken van het nieuwe plein, zoals de voetbalclub en de bootcampgroep.

Het project kost zo’n 80.000 euro. De initiatiefnemers hopen op subsidies en op bijdragen van bedrijven. Dit voorjaar werd er geld ingezameld via een bingo, leerlingen van de basisscholen Fondali en De Regenboog gaan nog langs de deuren en mogelijk volgt er nog een dorpsveiling.

De aanleg van het nieuwe dorpsplein moet komend voorjaar beginnen. De werkzaamheden zouden in september 2023 klaar moeten zijn.

Bron: Omroep Flevoland