Profytodsd Tulpenfestival met 2 weken verlengd

2021-05-07

Emmeloord – Het Profytodsd Tulpenfestival van StEP wordt met 2 weken verlengd tot en met 23 mei. Reden hiervoor is dat de tulpenvelden later in bloei gekomen zijn door het aanhoudende koude weer. “Het is zonde om het festival dit weekend al te beëindigen, als de polder de komende 1,5 week naar verwachting nog volop in kleur staat”, aldus voorzitter Jan Menting.

De Van Staveren autoroute en de fietsroute van het Profytodsd Tulpenfestival blijven tot en met 23 mei bewegwijzerd. Met wat mooie lentedagen in het verschiet hoopt de organisatie dat veel mensen nog de kans krijgen om te genieten van de prachtige tulpenvelden. Het zal de oplettende bezoeker niet ontgaan zijn dat enkele tulpenvelden al gekopt zijn. Dit betreft de vroegbloeiende tulpen. Dit wordt gedaan om de bol verder te laten groeien. De tulpen die op het veld staan worden namelijk niet geteeld voor de bloem, maar voor de bollen. Door het koppen, verspilt de tulp geen energie meer aan de bloem en kan de bol verder groeien. Daarnaast zijn er ook nog velden waar de bloem nog in de knop zit, waardoor de verhouding tussen gekopte en bloeiende velden de komende week in evenwicht blijft. De organisatie verwacht dat in de laatste week de helft van de tulpenvelden wel gekopt zal zijn.

Voor de jonge bezoekers blijft Bollie de Berenroute geopend. De tasjes zijn nog volop verkrijgbaar via de website en kunnen afgehaald worden bij een Tulpenfestival locatie naar keuze. De tegoedbonnen in de berentasjes blijven uiteraard de gehele periode geldig.

Vergeet tijdens het rijden van de autoroute niet de gratis Tulpenfestival-app te downloaden in de App Store of Google Play Store. De app geeft je tijdens autoroute interessante informatie over de Noordoostpolder en de tulpenteelt.

Voor meer informatie over de tulpenroute en activiteiten bezoek je de website www.tulpenfestival.nl.

Bron: StEP Noordoostpolder