Routes Profytodsd Tulpenfestival 2023 zijn bekend

De routes van het Profytodsd Tulpenfestival 2023 zijn bekend. De explosie van kleuren is dit jaar te bezichtigen van 21 april tot en met 7 mei.
Een vast onderdeel van het Tulpenfestival zijn de Van Staveren autoroute (99 kilometer) en de Specsavers fietsroute (36 kilometer). Deze bewegwijzerde routes zijn ieder jaar weer anders omdat de tulpen niet altijd op dezelfde plek bloeien. Via de interactieve Tulpenfestival app krijgt de bezoeker extra beleving onderweg; audiofragmenten geven informatie over het bijzondere gebied, de tulpenteelt en de historie van de Noordoostpolder. De app is gratis de downloaden in de App Store en Google Play Store.

Routes
De routes zijn te vinden op de website van het Tulpenfestival. Onderweg is er volop mogelijkheid om even de benen te strekken. Zo kunnen mensen bij het Tulpenbelevingsveld in Creil de tulpenshowtuin bekijken en foto’s maken vanaf de loopbrug die over de tulpenvelden is geplaatst.

Elk weekend is er tijdens het festival wat te beleven op het Tulpenbelevingsveld. De activiteiten worden in aanloop naar het festival op de website bekend gemaakt. Voor een hapje en een drankje onderweg, en meer informatie over het Tulpenfestival, kan de bezoeker terecht bij één van de Tulpenfestival-locaties: Renne Streekproducten in Nagele, het Tulpenbelevingsveld in Creil en Vakantiepark Eigen Wijze in Bant.

Tulpenmozaïeken
Naast een autoroute, is er ook een tulpenfietsroute te rijden. De fietsroute is dit jaar 36 kilometer lang en concentreert zich tussen de dorpen Luttelgeest en Marknesse.

Alle dorpen in de Noordoostpolder maken dit jaar een tulpenmozaïek, met als thema ‘Natuurlijke energie’. In het laatste weekend van het Tulpenfestival is een prijsuitreiking voor het mooiste ontwerp. De mozaïeken staan aangeduid op de routekaarten.

Bollie de Beer
Ook aan de jonge bezoekers van het Tulpenfestival is gedacht. Op alle Tulpenfestivallocaties zijn er Bollie de Beer-activiteiten. Bollie is de kindermascotte van het Tulpenfestival en leert de kinderen, naast vermaak, via leuke weetjes van alles over de tulpen.

Het Profytodsd Tulpenfestival is een evenement van Stichting Evenementen en Promotie Noordoostpolder. Op de website en social media wordt gedurende het festival het laatste nieuws bekendgemaakt.

Bron: De Noordoorstpolder/StEP