Scholenvolleybal: veel plezier en lawaai

De derde editie van het scholenvolleybaltoernooi van Trivia was een intense ervaring, zowel voor de deelnemers als de toeschouwers. Het aantal decibels overschreed de 90, oordoppen waren geen overbodige luxe. Veel belangrijker: de ruim 140 leerlingen van basisscholen uit Creil, Bant, Espel en Rutten hadden de grootste lol. De Ark uit Espel en De Fondali uit Creil wonnen het toernooi.

De Toernooihal in Creil barstte vorige week woensdag uit z’n voegen. Volleyballers, toeschouwers en vrijwilligers bevolkten de sporthal. Alle basisscholen uit de noordelijke dorpen waren van de partij. ‘Een honderd procent score, geweldig!’, jubelde Jan-Willem van der Wal, voorzitter van de organiserende vereniging. De 29 teams bestonden uit leerlingen van groep 5 en 6, die op niveau 2 volleybalden, en leerlingen van groep 7 en 9, die op niveau 4 speelden. Het verschil: niveau 4 lijkt meer op het ‘echte’ volleybal. Op niveau 2 mag je de bal vaker vangen.

Ingrid Janssen

Het scholenvolleybaltoernooi is een idee van jeugdbestuurslid Ingrid Janssen. Doel van de middag: zoveel mogelijk kinderen kennis laten maken met volleybal, in de hoop dat Trivia meer leden aan zich kan binden. Volgens Van der Wal lukt dat aardig: het aantal jeugdleden neemt toe. Trivia maakt voor het organiseren van het toernooi gebruik van subsidie vanuit het Lokaal Sport- en Beweegakkoord. Van het geld worden onder meer gezonde snacks, een aandenken voor iedereen en de prijzen voor de winnaars bekostigd.

Op niveau 2 ging de finale tussen De Wending en FC Kip (De Ark). De school uit Espel trok aan het langste eind. Op niveau 4 ging de eindstrijd tussen De Oreo’s en De groene smurfen. De Oreo’s (De Fondali) waren de sterkste.

 

Bron: De Noordoostpolder

Foto: Ingrid Janssen