StEP gelast uit voorzorg evenementen af wegens coronavirus

2020-03-17

StEP Noordoostpolder heeft besloten om de eerstvolgende drie evenementen in verband met de ontwikkelingen rondom het coronavirus af te gelasten. Dit zijn achtereenvolgend de Van Bentem Sierteelt Groendag, het Profytodsd Tulpenfestival en de Nacht van Oranje.

De organisatie betreurt het besluit, maar is van mening dat dit de enige juiste keuze is. “Wij nemen de richtlijnen van de overheid om evenementen waar meer dan 100 mensen samen komen te vermijden uiterst serieus. Ook de buitenactiviteiten, zoals de tulpenroutes van het Tulpenfestival, brengen veel mensen in beweging richting de Noordoostpolder. Het verplaatsen van grote groepen mensen moet volgens de overheid en het RIVM worden vermeden”. De meest veilige optie is dus om de evenementen in zijn totaliteit af te gelasten.

“We nemen hiermee een moeilijke beslissing en begrijpen dat dit mogelijk gemengde gevoelens met zich meebrengt. We hebben veel van de inzet van onze vrijwilligers gevraagd in de voorbereiding op deze evenementen. We zijn ontzettend trots en dankbaar voor de manier waarop zij dit gedaan hebben”, aldus Peter Ton, voorzitter van het StEP bestuur. Juist in het jubileumjaar van ’25 jaar StEP’ valt deze keuze extra zwaar.

De voorbereidingen voor de overige evenementen van StEP, resp. Uit-jeTent en het Pieperfestival, zullen gewoon doorgaan. Hierbij worden de richtlijnen vanuit de overheid en de RIVM nauwlettend in de gaten gehouden. Als de berichtgeving verandert, wordt hierover gecommuniceerd.

Bron: StEP Noordoostpolder