Verkeer vrijdagmiddag weer over Friese Sluis

2020-12-18

Verkeer tussen de Noordoostpolder en Friesland kan vanaf vrijdag eind van de middag weer via de Friese Sluis rijden. De scheepvaart kan al sinds donderdagmiddag weer de sluis passeren. De weg en sluis waren sinds 1 oktober afgesloten vanwege groot onderhoud. De Friese Sluis is de oudste sluis van de Noordoostpolder. De belangrijkste werkzaamheden zijn nu klaar.

Tijdens de afsluiting zijn de houten sluisdeuren vervangen. Ook is er een nieuw brugdek geplaatst dat berekend is op zwaarder verkeer. Verder is een nieuw besturings- en bedieningssysteem geplaatst en zijn er reparaties aan het beton van de sluiskolk uitgevoerd.

Verkeersdrempels die in het verleden waren geplaatst om de snelheid van verkeer voor de sluis te verlagen, komen niet terug. De provincie denkt dat verkeer vanwege de inrichting van de weg voldoende zal afremmen.

De komende maanden moet er nog worden geasfalteerd, worden er nog steigers vervangen en vinden er nog schilderwerkzaamheden plaats. Volgens de provincie zal er daardoor soms opnieuw hinder voor verkeer of scheepvaart zijn.

Bron: Omroep Flevoland