Voetbalclubs Bant en Creil op drempel van fusie

2021-04-15

Bant/Creil – Nadat vorige week woensdag beide voetbalverenigingen in een speciaal daartoe belegde ledenvergadering hun uitgewerkte fusieplannen met hun leden besproken hebben lijkt de fusie tussen SC Bant en SC Creil aanstaande.

Eind mei mogen de leden er een definitieve klap op geven, als er bij beide clubs tijdens een algemene ledenvergadering gestemd gaat worden over het doorgaan van de fusie. De besturen van beide verenigingen zijn optimistisch over de uitkomst. De afgelopen tijd zijn de leden nadrukkelijk meegenomen in de fusieplannen. Bestuursleden hebben de trainingen van alle teams bezocht om de leden te informeren en om vragen te beantwoorden. In beide dorpen werd een informatiebijeenkomst georganiseerd en in een speciaal gemaakte video kwamen tal van vragen over de gevolgen van de mogelijke fusie aan bod.

Met de succesvol verlopen ledenvergaderingen van afgelopen week, waarin de leden hun vertrouwen uitspraken over het door beide besturen en een fusiewerkgroep opgestelde fusievoorstel, lijkt een belangrijke horde op weg naar de definitieve fusie genomen.

Junioren

Enkele jaren geleden startten beide verenigingen een samenwerkingsverband, eerst bij de junioren; later volgden ook de senioren. Toen de seniorenafdelingen onder gezamenlijke Creil-Bant-vlag kwamen te voetballen werd de mogelijkheid om te fuseren als stip op de horizon geplaatst. Mochten de leden eind mei groen licht geven, dan vindt de fusie eerder plaats dan aanvankelijk gedacht.

Het afgelopen jaar werd de beroemde uitspraak van Johan Cruijff dat elk nadeel zijn voordeel heeft bewaarheid: beide besturen en de werkgroep konden bij gebrek aan andere bestuurstaken – het voetbal lag door alle coronamaatregelen immers stil – bijna al hun aandacht op de fusieplannen richten. Het resultaat is een zorgvuldig tot stand gekomen proces, waarbij geprobeerd is de leden zoveel mogelijk te betrekken.

Nieuwe naam

Wat beide voetbalclubs betreft vindt de stemming eind mei plaats op een fysiek georganiseerd evenement, in hoeverre dit doorgang kan vinden hangt helemaal af van het dan geldende coronabeleid. Hoe dan ook, bij goedkeuring van de leden gaan SC Bant en SC Creil per komend seizoen op in een nieuwe vereniging. Er wordt een prijsvraag uitgeschreven voor een nieuwe naam, ook komt er een nieuw logo. De clubkleuren en de tenues van het huidige samenwerkingsverband, zwart-geel-wit, blijven in stand. Met het geel van Creil, het wit van Bant en het zwart van beide verenigingen gaan beide dorpen met respect voor het verleden de toekomst in, een toekomst waar de besturen in elk geval vol vertrouwen naar vooruit kijken.

Bron: De Noordoostpolder